Esther ter Hoeven

Met regelmaat bezoek ik opentuinen-dagen vanGroei & Bloei. Mooie tuinen, met zorg onderhouden en vaak aangekleed met een kunstwerk. Ik merk dat de kunstwerken mij meer bezighouden dan de namen van de planten.
Wat is het heerlijk om een hobby hebben en dat anderen daar ook van kunnen genieten.


12 jaar geleden ben ik begonnen aan een keramiek cursus bij een fantastische keramist in Velp. Ruim drie jaar lang heeft zij mij de beginselen van de mogelijke technieken geleerd en aangestoken met haar passie voor klei.
Ik wilde weten hoe dit eeuwen oude natuurproduct is samengesteld, waar het vandaan komt, welke technieken er bestaan om het te vervormen tot iets bijzonders en niet op de laatste plaats wilde ik weten hoe je glazuren samenstelt om de finishing touch te geven aan het werk.

In mei 2015 heb ik de driejarige opleiding keramische technieken van de SBB te Gouda met een examen afgerond. Het extra leerjaar handvormen bij de SBB heb ik 2016 afgesloten met een expositie bij het Gouds Museum. 

Esther ter Hoeven